A megszokott és szeretett rántott sertéskaraj még finomabb lesz, ha panírozás előtt fokhagymás tejbe áztatod.
Sok családban a mai napig nincs vasárnap rántott sertéskaraj nélkül. A karaj könnyen kezelhető húsféle, alacsony zsírtartalma miatt azonban könnyen kiszárad. Ezen segíthet, ha a kiklopfolt szeleteket egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatod. Így a hús felpuhul, a belsejét átjárják az ízek, és különlegesen finom lesz.
Hozzávalók 4 szelethez
4-6 szelet sertéskaraj
5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
só
bors
bő olaj a sütéshez
A panírhoz:
20 dkg zsemlemorzsa
15 dkg liszt
3 tojás
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold vékonyra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy nagy tálba öntsd bele a tejet, add hozzá a zúzott fokhagymát, fektesd bele a húsokat, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a húsokat sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljenek a forró olajba. Amikor már szoba-hőmérsékletűre melegedtek, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be őket. Bő, forró olajban, oldalanként néhány perc alatt süsd őket pirosra és ropogósra.
0 Megjegyzések