A bustrengo nevű olasz süti tökéletes állagát a polenta adja meg.
A bustrengo egy tradicionális olasz sütemény, amely főként Emilia-Romagna és Toszkána régiókban népszerű. Receptje az idők folyamán sokat változott, és különböző helyi variációkban létezik. Egyes verziókban mandulát vagy fenyőmagot szórtak a tésztához, míg máshol alkohollal dúsították, például grappával.
A polenta vagy puliszka adja a tökéletes textúráját ennek a süteménynek. A bustrengo sokféle gyümölccsel készülhet, mivel a régi időkben mindent felhasználtak, amit a kamrában és a kertben találtak. Nyugodtan válassz hozzá te is szezonális hozzávalókat.
Hozzávalók 8 adag
15 dkg kukoricaliszt
7.5 dkg Graham-liszt
7.5 dkg finomliszt
10 dkg zsemlemorzsa
3 tojás
0.5 dl tej
0.5 dl olívaolaj
50 dkg alma vagy más szezonális gyümölcs
10 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
1 bio citrom leve és héja
7.5 dkg porcukor
7.5 dkg méz
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy magasabb peremű tepsit, vagy béleld ki sütőpapírral.
Pucold meg és kockázd fel az almákat.
Egy nagyobb tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, a zsemlemorzsát, a cukrot és a fűszereket. Egy másik tálban dolgozd össze a tejet, az olívaolajat, a tojásokat, a vaníliaaromát és a mézet. Öntsd a nedves keveréket a szárazhoz, és keverd addig, míg szépen össze nem áll egy másszává. A felkockázott almákat, az aszalt gyümölcsöket és a mazsolaszemeket add a masszához.. A keverékhez add még hozzá a citrom levét és reszelt héját, a csipetnyi sót, és jól dolgozd egybe a süteményt tésztáját.
Öntsd át az előkészített formába, és süsd nagyjából 50-55 percig, a sütés utolsó fázisában megszórhatod cukorral is a süti tetejét.
0 Megjegyzések