Ha még sohasem készítettél buggyantott tojást, ideje megpróbálni. Tálald török recept alapján, fokhagymás joghurttal!
A buggyantott tojás elkészítésére többféle módszer létezik. A most bemutatott módszer szerint egy merőkanálban fő a tojás, így szépen egyben marad, de ha te más technikára esküszöl, nyugodtan alkalmazd azt. A török fokhagymás joghurt ízesítése is történhet kedved szerint, de a csípős szószt ne hagyd el a tetejéről.
Hozzávalók 2 adaghoz
40 dkg görög joghurt
2 tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
1 teáskanál chilipehely
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál ecet (elhagyható)
gyümölcsök és magvak a tetejére
friss kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, a sóval és és a borssal. Oszd el két tálban, és tartsd szobahőmérsékleten legalább egy órát, hogy a tojás ne a hideg joghurtba érkezzen majd meg.
A buggyantott tojáshoz forralj vizet egy lábosban. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, hogy épp csak gyöngyözzön. A vízbe tehetsz sót és egy evőkanál ecetet is: az ecet segít egyben tartani a fehérjét, de többek szerint gumis állaga lesz tőle. Egy tojást üss egy merőkanálba, ereszd a gyöngyöző vízbe, és tartsd benne három percig. Ezalatt a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyékony marad. Az egyik adag joghurt közepébe formálj egy mélyedést, és csúsztasd bele a buggyantott tojást. Ismételd meg a műveletet a másik tojással is.
Az olívaolajat keverd el a chilipehellyel, és locsold meg vele a joghurt tetejét. Ízesítheted még magvakkal, gyümölcsökkel is.
0 Megjegyzések