A könnyű sonkás, zöldborsós tészta hamisítatlan tavaszi hangulatot varázsol a konyhádba.
Itt a tavasz, most már hamarosan megérkezik a friss zöldborsó, de addig sem kell várnod, és fagyasztott vagy konzervváltozatból is elkészítheted ezt a könnyű, krémes sonkás-zöldborsós tésztát. Legjobban a tarja megy hozzá, de húsvét után a maradék főtt sonkának is tökéletes felhasználási módja lesz.
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg penne
- 25 dkg füstölt sonka
- 25 dkg zöldborsó
- 4 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 1 kis hagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A sonkát kockázd fel. Kevés olajon pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat. Dobd rá a felaprított hagymát és a borsót, és lefedve, kis lángon párold őket puhára 7-10 perc alatt. Néha nézz rá, ha szükséges, nagyon kevés vizet önthetsz alá, hogy meg ne égjen. Amikor a borsó és a hagyma is puha, tedd a serpenyőbe a sonkát. Öntsd fel tejszínnel, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és gyöngyöztesd kis lángon néhány percig, amíg besűrűsödik. Ekkor keverd bele a tésztát. Hagyd, hogy magába szívja a szószt, és tálalhatod is a könnyű vacsorát.
0 Megjegyzések