Süsd együtt a csirkecombot kolbásszal és színes zöldségekkel!
A tavaszi zöldséges csirkecomb legjobb tulajdonsága, hogy olyan zöldségekkel sütheted együtt, amilyeneket épp kapsz a piacon, vagy találsz a hűtődben. Érdemes mellé néhány szál sütni való kolbászt is tenni, így a zöldségek még finomabb szaftban puhulhatnak.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg paradicsom
10 szem olívabogyó
4 szál sütni való kolbász (ízlés szerint csemege vagy csípős)
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
3 kaliforniai paprika
2 egész csirkecomb (vagy 2 alsócomb és 2 felsőcomb)
1 hagyma
1 evőkanál friss kakukkfű
1 teáskanál füstölt paprika
só
bors
Elkészítés:
Ha egész csirkecombokat használsz, a forgóknál vágd őket félbe. Két evőkanál olívaolajat keverj el az összemorzsolt kakukkfű felével, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a sóval és a borssal. Kend meg ezzel a páccal a csirkecombokat, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a zöldségeket készítsd elő. A hagymát és az olívabogyót vágd karikákra, a paradicsomot szeletekre, a kaliforniai paprikát csíkokra. Egyengesd el őket az egy tepsiben. Locsold meg a másik két evőkanál olajjal, a vörösborecettel, szórd meg a kakukkfű másik felével, sóval és borssal. Helyezd el köztük a kolbászt, a tetejükön pedig a húst. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz percig még pirítsd a húst.
0 Megjegyzések