Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütés nélküli desszert keksszel és olvadt csokival: alig van vele munka


Ez a kekszes, csokis rúd, vagyis a kekszszalámi pillanatok alatt, sütés nélkül elkészíthető desszert. 

A kekszszalámi finom, sütés nélkül készülő házias édesség. Az egész nem más, mint egy gazdag, étcsokis massza, amelyben roppanós kekszdarabkák bújnak meg. Csak győzd kivárni, amíg az egész finomság szeletelhetővé dermed a hűtőben!

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 50 dkg vaníliás keksz
  • 35 dkg étcsoki
  • 22 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A vaníliás kekszet tedd egy zacskóba, nyújtófa segítségével törd át. A tejszínt a mikróban vagy egy lábosban melegítsd fel annyira, hogy még ne forrjon. A csokit tördeld egy tálba, öntsd le a meleg tejszínnel, kockázd bele a vajat, és forgasd össze. Amikor már egynemű, keverd hozzá a porcukrot és a tört kekszdarabokat. 

Egy őzgerincformát bélelj ki fóliával úgy, hogy a szélei bőven túlnyúljanak rajta. Egyengesd el benne a csokis masszát, majd hajtsd rá a fólia két szélét, hogy teljesen befedje. Négy órát pihentesd a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések