Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós sajtos krumpliropogós: ilyen finomat is ritkán találsz


A sajtos krumpliropogós szerény, de annál finomabb köret. 

Szaftos ételek mellé köretnek vagy akár önálló falatoznivalónak is készítheted ezt a kiadós krumpliropogóst, amelynek a lelkét a közepébe olvadt reszelt sajt adja meg. Leginkább a krokettre emlékeztet, de sokkal gazdagabb annál: többek között répa, sült hagyma és petrezselyem is gazdagítja.


Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 közepes krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez


Elkészítés:

A krumplit és a répát tisztítsd meg, szeleteld fel, és sós vízben főzd őket puhára nagyjából húsz perc alatt. Ha elkészültek, szűrd le, és krumplinyomóval törd át őket. Add hozzá a vaj felét, a felaprított petrezselymet, és keverd el.

A vaj másik felét egy serpenyőben olvaszd fel. Párold rajta üvegesre a felaprított hagymát, majd amikor már puha, add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát is. Süsd össze egy perc alatt, majd húzd le a tűzről. A krumplis-répás keverékhez add hozzá a hagymát, a reszelt sajtot, sózd és borsozd meg, és keverj hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható legyen.

A tojásokat egy kisebb tálban villával verd fel. Egy másik tálba öntsd bele a zsemlemorzsát. A krumplis masszából formázz kisebb rudakat vagy lepényeket. Forgasd meg őket először a tojásban, utána a zsemlemorzsában. Kevés olajon süsd minden oldalukat ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések