Így lesz igazán finom a karamellizált földimogyoró.
A roppanós édességek, finom olajos magvak a téli szezon nagy kedvencei. A kandírozott dió
és a mandula is isteni desszert, de ha egy olcsó, könnyen beszerezhető
alapanyagra vágysz, próbáld ki a földimogyorót! Ha sósan szereted,
biztos lehetsz benne, hogy karamellizálva is azonnal belopja magát a
szívedbe.
Hozzávalók 8 személyre
- 15 dkg földimogyoró
- 20 dkg kristálycukor
- fél dl víz
- ízlés szerint durva szemű só
Elkészítés:
Egy nagy tepsitre fektess sütőpapírt. Egy vastag falú edénybe tedd bele a földimogyorót, a cukrot és a vizet. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés és forgatás mellett melegítsd addig, míg felolvad a cukor, és sziruppá nem sűrűsödik. Nagyjából 5 percig forgasd át az egészet, míg minden szem mogyorót körbe nem von a borostyánsárga, cukros massza. Ezen a ponton ízlés szerint egy-két csipet durva szemű sóval is megszórhatod, de ha édesen szereted, ezt elhagyhatod.
Ezután szedd ki az egészet a sütőpapírral fedett tepsire vagy egy szilikon alátétre, és válaszd szét gyorsan a mogyorószemeket spatulával vagy két kanállal, mielőtt teljesen összeragadnának. Ha kihűlt és megkeményedett rajtuk a bevonat, már tálalhatod is a roppanós finomságot.
0 Megjegyzések