Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Göcseji gombócleves savanyú káposztával: senki nem marad éhes utána


A göcseji gombóclevesbe a húsgombóc mellett zöldségek és savanyú káposzta is fő.

A kiadós göcseji gombócleves karakterét a húsgombócok és a leveszöldség mellett a savanyú káposzta adja meg. Így egy sűrű, laktató egytálételt kapsz, amely mellé már csak valami könnyebb második fogásra van szükség.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg tejföl
  • 4 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.25 zellergumó
  • bors
  • olaj

A húsgombócokhoz:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A savanyú káposztát csepegtesd le, majd ezt is vágd fel. A hagymákat is vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Amikor megpuhult, a felét szedd ki és tedd félre, a másikhoz nyomd hozzá a fokhagymát. Fél perc múlva húzd le a tűzről, és keverd bele a pirospaprikát. Add hozzá a káposztát és a zöldségeket, öntsd fel vízzel, szórd meg sóval, borssal, dobd bele a babérlevelet, és kezdd el főzni.

A húsgombócokhoz a darált húst keverd el a félretett hagymával. Üss bele egy tojást, ízesítsd majoránnával, petrezselyemmel, sóval, borssal. Adj hozzá két evőkanál zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen, majd gyúrj belőle gombócokat. Tedd a fazékba a zöldségek mellé, és kis lángon 30 perc alatt főzd őket össze. 

Amikor minden megpuhult, a tejfölből és a lisztből keverj habarást. Adj hozzá néhány evőkanállal a levesből is, és ezzel sűrítsd be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések