A krumplipogácsa könnyen elkészíthető, olcsó, és akármennyit készítesz belőle, mind el fog fogyni.
A szegény ember pogácsájaként is szokták emlegetni ezt az egyszerű, házias tepsis krumplipogácsát,
mivel szerény hozzávalókból, olcsón készül. Módosabb házaknál néha
zsírban sütötték ki, de általában sütőben készül, így alig kell hozzá
zsiradék, és a gyomrot sem terheli meg.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 50-60 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 evőkanál zsír (vagy 2,5 evőkanál vaj)
- 2 teáskanál só
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd meg. Ha kész, szűrd le, még melegen sózd meg, törd át és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű krumplihoz keverj hozzá fél kiló lisztet, a tojást, és a zsírt vagy a puha vajat. Gyúrd össze. Ha szükséges, még adagolj bele lisztet, a pontos mennyiség a krumpli fajtájától is függ. Az összegyúrt tésztát lisztezett felületen nyújtsd egy centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki, és sorakoztasd fel egy papírral kibélelt gáztepsiben. 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket pirosra.
0 Megjegyzések