Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Téli fűszerekkel sült puha muffin: ki nem találnád, mi kerül a tésztájába


Ez a tejmentes, téli muffin egy különleges összetevőnek köszönheti a puhaságát.

Próbáltál már sütibe zöldséget keverni? Az édességekbe kerülhet cékla, cukkini, sütőtök, vagy édeskrumpli, mint ebbe a muffinba. A kis darabok a téli fűszereknek köszönhetően akkor is ünnepi hangulatot csempésznek a konyhádba, ha a karácsony már régen elmúlt.

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg édeskrumpli (tisztított súly)
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 7.5 dkg dióbél
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1.25 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.8 dl víz
  • 0.5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.

A kihűlt édeskrumplipüréhez add hozzá a cukrot, az olajat, a vizet és a tojásokat. Keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. A diót törd durvára, és ezt is keverd a tésztához. Oszd el a masszát kivajazott vagy papírral kibélelt muffintepsiben. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt süsd őket készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések