Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos rizses hús darált hússal és zöldségekkel: a hagyományos recept villámgyors változata


A zöldséges rizses húsban minden benne van, amiért szeretjük a szaftos egytálételeket.

A zöldséges rizses hús jellegében emlékeztet a pásztorpitére, de most a krumplipucolással sem kell foglalkoznod. Darált marhahúsból a legfinomabb, amelynek az intenzív íze remekül harmonizál a rizzsel és a zöldségekkel. Külön öröm, hogy az egész étel egy serpenyőben készül, így mosogatni is kevesebbet kell utána.

Hozzávalók 4 személyre

  • 45 dkg darált marhahús
  • 30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 15 dkg gomba
  • 2 bögre alaplé
  • 1 bögre rizs
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A szódabikarbónát keverd el a vízzel, majd ezt a keveréket forgasd a darált marhahúsba, és tedd félre. Így gyorsabban puhul majd. Amíg pihen, a hagymát és a gombát szeleteld fel.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és 5-7 perc alatt pirítsd barnára. Ha kész, kanalazd egy tálba. Ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felszeletelt gombát, párold, amíg levet ereszt, ekkor forgasd hozzá a zöldségkeveréket. Add hozzá a Worcestershire-szószt, öntsd fel az alaplével, és keverd bele a darált húst és a rizst. Szórd meg sóval és borssal, fedd le, és kis lángon párold fél óra alatt puhára. Közben ha szükséges, néha önts még hozzá alaplevet vagy vizet. Akkor készült el, ha a rizs megpuhult, és egy kevés szósz maradt még alatta.

Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések