Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Minestrone tepsiben sütve: a sűrű olasz zöldségleves tésztával összeforgatva mennyei


A sok-sok tésztával készült minestrone tepsiben egybesütve is csodás lesz.

Az olasz zöldségleves, vagyis a minestrone szinte kínálja magát, hogy szósz formájában szülessen újjá. Tésztával összeforgatva, sajttal megszórva, majd tepsiben kisütve olyan finom fogás válik belőle, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Maradék levest is felhasználhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg mozzarella

A minestronéhoz:

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 3 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 1 l alaplé
  • 1 fehérrépa
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 0.25 zellergumó
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A répákat és a zellert tisztítsd meg és szeleteld fel, a babkonzervet csepegtesd le. A puha hagymához add hozzá a répákat és a zellert, néhány perc alatt pirítsd meg őket, majd öntsd fel alaplével. Add hozzá a babot, a borsót és a zöldbabot, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, és tedd bele a babérlevelet. Miután felforrt, kis lángon főzd puhára. A végén öntsd bele a passzírozott paradicsomot, gyöngyöztesd öt percig, majd húzd le a tűzről.

A tésztát egy másik lábosban, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

Egy tepsibe tedd bele a főtt tésztát, és kanalazd rá a sűrű levest. Annyit tegyél rá, hogy jó szószos legyen, de ne túl híg. A tetejét szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések