Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Káposztás pirog orosz recept alapján: vajas tésztába kerül a fűszeres töltelék


Az oroszok tésztabatyuja, a pirog káposztás töltelékkel is finom.

Az orosz recept alapján készülő tésztabatyu, vagyis a pirog készülhet darált húsos vagy káposztás töltelékkel. Vannak, akik kelt tésztából készítik, de összeállíthatod vajas gyúrt tésztából is. Az orosz nagymamák zsírban sütik ki, de tepsiben is nagyon finom, és így a gyomrot is kevésbé terheli meg.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg káposzta
  • 2 dl fehérbor
  • 1 hagyma
  • bors
  • olaj

A tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral, és morzsold el a puha vajjal. Add hozzá a tojást és a tejfölt, gyúrj belőle sima tésztát, és pihentesd a hűtőben egy órát.

Közben készítsd el a tölteléket. A káposztát gyaluld le vagy vágd vékony csíkokra. Szórd meg sóval, hagyd állni 15 percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Egy lábosban hevíts olajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd tedd rá a kinyomkodott káposztát. Szórd meg borssal, öntsd fel borral, és párold puhára 20 perc alatt.

A pihentetett tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és nagy méretű fánkszaggatóval szaggasd ki. Minden darab tetejére helyezz a töltelékből, majd a széleit csípd össze. Helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy az összecsípett rész legyen alul. Kend meg a darabok tetejét tojással, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések