A fekete-fehér krémsajtos brownie-ban a csokis tésztarétegek között krémsajtos krém terül el.
A fekete-fehér krémsajtos brownie azért zseniális édesség, mert egyetlen falatjában találkozik kétféle íz: a ragacsos csokis süti és a lágy, krémes sajttorta. Bár
egyszerű hozzávalókból áll, a végeredmény minden, csak nem hétköznapi.
Akkor is érdemes megpróbálnod, ha még nem vagy profi szakács: kezdőknek
is sikerülni fog.
Hozzávalók 24 szelethez
A tésztához:
- 40 dkg cukor
- 22.5 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
A krémsajtos réteghez:
- 25 dkg krémsajt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg tejföl
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A tésztához a vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a cukrot, és továbbra is a tűzön kevergesd, amíg a cukor feloldódik. Ekkor tedd félre, és hagyd kicsit kihűlni, hogy még meleg legyen, de ne forró.
Egy tálban keverd el a tojásokat a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a vaníliával. Nagyon sűrű masszát fogsz kapni. Csorgasd bele a még meleg vajas-cukros keveréket, ezután a lisztet.
Egy másik tálban állítsd össze a krémsajtos részt. A krémsajtot keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát, a tejfölt és a tojásokat. Keverd az egészet simára.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazd bele a tészta felét. Egyengesd el rajta a krémsajtos részt, majd fedd be a tészta másik felével. Rakd ki a tetejét málnával vagy más gyümölccsel, és told 165 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a teteje megszilárdul.
0 Megjegyzések