Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fekete-fehér emeletes brownie: krémsajtos töltelék terül el benne


A fekete-fehér krémsajtos brownie-ban a csokis tésztarétegek között krémsajtos krém terül el.

A fekete-fehér krémsajtos brownie azért zseniális édesség, mert egyetlen falatjában találkozik kétféle íz: a ragacsos csokis süti és a lágy, krémes sajttorta. Bár egyszerű hozzávalókból áll, a végeredmény minden, csak nem hétköznapi. Akkor is érdemes megpróbálnod, ha még nem vagy profi szakács: kezdőknek is sikerülni fog.

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához:

  • 40 dkg cukor
  • 22.5 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet

A krémsajtos réteghez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

A tésztához a vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a cukrot, és továbbra is a tűzön kevergesd, amíg a cukor feloldódik. Ekkor tedd félre, és hagyd kicsit kihűlni, hogy még meleg legyen, de ne forró.

Egy tálban keverd el a tojásokat a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a vaníliával. Nagyon sűrű masszát fogsz kapni. Csorgasd bele a még meleg vajas-cukros keveréket, ezután a lisztet.

Egy másik tálban állítsd össze a krémsajtos részt. A krémsajtot keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát, a tejfölt és a tojásokat. Keverd az egészet simára.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazd bele a tészta felét. Egyengesd el rajta a krémsajtos részt, majd fedd be a tészta másik felével. Rakd ki a tetejét málnával vagy más gyümölccsel, és told 165 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a teteje megszilárdul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések