Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Farsangi fánk, ahogy az olaszok készítik: tekercs alakban, narancsos töltelékkel isteni


Az olaszok narancsos fánktekercséből nem elég egy darab.

Ha a hagyományos szalagos fánk sütése már nem okoz kihívást, lépj a következő szintre: készítsd el a narancsos fánktekercseket, ahogy Olaszországban szeretik őket! A magyarokhoz hasonlóan az olaszok is főleg a farsangi időszakban szeretnek fánkot sütni, hogy jól feltankoljanak édességből a 40 napos böjt előtt.

Hozzávalók 24 darabhoz

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A töltelékhez:

  • 20 dkg cukor
  • 4 narancs reszelt héja

A mázhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 0.5 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold bele egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejbe, és futtasd fel. 

Egy nagy tálban keverd el a lisztet a másik evőkanál cukorral. A közepébe vájj mélyedést, üsd bele a tojást, add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a felfuttatott élesztőt. Jól dolgozd ki, és letakarva pihentesd egy órát, amíg a duplájára nő.

Közben a reszelt narancshéjat keverd el a töltelékbe való cukorral.

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra. Ha úgy kényelmesebb, két részre is szedheted a tésztát. Oszd el rajta a cukros-narancsos tölteléket, és csavard fel. Érdemes a széleit megkenni vízzel, hogy jobban összetapadjon. A feltekert csíkból vágj csigákat, és oszd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Így pihentesd fél órát, ezután told 180 fokos sütőbe 20 percre. Bő, forró olajban is kisütheted őket. 

A mázhoz a cukrot keverd el a tejjel, és még forrón kend meg vele a fánkokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések