Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Buffalo-húsgombócok csípős szószban: vendégvárónak is tökéletes


A krémes, csípős szósszal tálalt Buffalo-húsgombócokat imádni fogod, ha szereted a szaftos fogásokat.

A Buffalo-csirkeszárnyak mintájára készült krémes, szószos húsgombócoknál nem kell finomabb vacsora. Ha szereted a gombát, azt is tegyél a szószba, de ha nem, akár ki is hagyhatod, anélkül is finom lesz. Érdemes nagyobb adagban összeállítani a húsgombócokat, ugyanis jól bírják a fagyasztást, így ha gyorsan tennél az asztalra valami finomat, már csak a szószt kell elkészíteni hozzá.

Hozzávalók 20 darabhoz

A húsgombócokhoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 0.5 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál vöröshagymapor
  • 0.5 teáskanál
  • olívaolaj a sütéshez

A szószhoz:

  • 12 dkg tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 20 dkg gomba (elhagyható)

Elkészítés:

A húsgombócok hozzávalóit gyúrd egyneműre egy tálban. A ragacsos masszából formázz gombócokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, így kevesebbet kell majd takarítani utánuk. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és két adagban süsd ki a húsgombócokat oldalanként két-három perc alatt. A kisült darabokat tedd félre.

Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsok sültek, olvaszd fel a vajat. Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és párold, amíg levet ereszt. Ekkor kanalazd hozzá a tejfölt, a chiliszószt, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi alaplével, hogy jó szószos legyen, forrald össze, majd pakold bele vissza a húsgombócokat. 

Tálald spagettivel vagy más típusú főtt tésztával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések