A krémes, csípős szósszal tálalt Buffalo-húsgombócokat imádni fogod, ha szereted a szaftos fogásokat.
A Buffalo-csirkeszárnyak mintájára készült krémes, szószos húsgombócoknál
nem kell finomabb vacsora. Ha szereted a gombát, azt is tegyél a
szószba, de ha nem, akár ki is hagyhatod, anélkül is finom lesz. Érdemes
nagyobb adagban összeállítani a húsgombócokat, ugyanis jól bírják a
fagyasztást, így ha gyorsan tennél az asztalra valami finomat, már csak a
szószt kell elkészíteni hozzá.
Hozzávalók 20 darabhoz
A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 evőkanál chiliszósz
- 0.5 teáskanál Worcestershire-szósz
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál vöröshagymapor
- 0.5 teáskanál só
- olívaolaj a sütéshez
A szószhoz:
- 12 dkg tejföl
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl alaplé
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 20 dkg gomba (elhagyható)
Elkészítés:
A húsgombócok hozzávalóit gyúrd egyneműre egy tálban. A ragacsos masszából formázz gombócokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, így kevesebbet kell majd takarítani utánuk. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és két adagban süsd ki a húsgombócokat oldalanként két-három perc alatt. A kisült darabokat tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsok sültek, olvaszd fel a vajat. Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és párold, amíg levet ereszt. Ekkor kanalazd hozzá a tejfölt, a chiliszószt, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi alaplével, hogy jó szószos legyen, forrald össze, majd pakold bele vissza a húsgombócokat.
Tálald spagettivel vagy más típusú főtt tésztával.
0 Megjegyzések