Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Belül omlós, kívül ropogós sajtos rúd air fryerben: vendégvárónak is tökéletes


A klasszikus, kelesztés nélküli sajtos rudat is elkészítheted forró levegős sütőben.

A sajtos rúdnál tökéletesebb vendégvárót elképzelni sem lehet, de akkor is remek választás, ha filmnézéshez vagy akár társasozás mellé szeretnél valami ropogtatnivalót. Mint ahogy oly sok mindent, ezt is elkészítheted air fryerben, ha egyszerűsítenéd kissé a sütési folyamatot.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt a tésztába
  • 10 dkg reszelt sajt a szóráshoz
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 tojássárgája a tésztához
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
  • 1 mokkáskanál só, vagy ízlés szerint
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A vajat még hidegen vágd kisebb kockákra, és morzsold össze a sóval, sütőporral összekevert liszttel. Ezután dolgozd el benne a tojássárgáját és a sajtot, add hozzá a tejfölt, és dolgozd össze alaposan a tésztát. Ha túl lágy, adj hozzá egy kis lisztet, fordított esetben icipici vizet. Az összegyúrt tésztát nyújtsd ki körülbelül 1 cm vastagságú téglalapra, majd vágj belőle tetszőleges hosszúságú, 1,5-2 cm széles csíkokat pizza- vagy derelyevágóval.

Kend meg a csíkokat tojásfehérjével, majd szórd meg sajttal és szezámmaggal. Az air fryerbe tegyél sütőpapírt vagy papírkosarat, helyezd el benne úgy a rudakat, hogy ne érjenek egymáshoz, majd süsd meg őket, akár két adagban, 180 fokon körülbelül 8-10 perc alatt, félidőben megforgatva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések