Tápláló egészséges és ínycsiklandóan pikáns ez a krémes téli hagymaleves.
Nem véletlenül tartják úgy hogy nincs a hagymánál egészségesebb táplálék télen és a testet sem melegíti fel semmi olyan gyorsan és hatékonyan mint egy krémes vitamindús forró fokhagyma- és vöröshagyma-krémleves. Az íze önmagában is mennyei de szerecsendióval kiegészítve és sajttal pirítóssal tálalva még tökéletesebb.
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
5 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
1 liter hús- vagy zöldségleves-alaplé ha nincs víz és leveskocka is jó
2 evőkanál olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A tálaláshoz
4 szelet kenyér
20 dkg sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg és vágd kockákra a fokhagymát pedig megtisztítás után aprítsd fel. Forrósíts egy kis olajat majd tedd rá a hagymát és pirítsd meg. Add hozzá a fokhagymát is pirítsd egy nagyon keveset majd add hozzá a lisztet is és alaposan keverd össze hogy csomómentes legyen. Ezután öntsd fel vízzel és főzd addig míg a hagyma teljesen meg nem puhul.
Végül öntsd hozzá a tejszínt és főzd további 5 percig. Ha szereted ha a leves teljesen egynemű botmixerrel tovább selymesítheted de egyébként is szétfő annyira a hagyma hogy kellemes állagú legyen. A tálaláshoz reszeld le a sajtot és szórd a még forró levesre vagy tedd a kenyérszeletekre és 5-7 perc alatt előmelegített sütőben pirítsd meg őket.
0 Megjegyzések