Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű hagymakrémleves a leghidegebb napokra: sajttal és pirítóssal az igazi


Tápláló   egészséges és ínycsiklandóan pikáns ez a krémes   téli hagymaleves.


Nem véletlenül tartják úgy   hogy nincs a hagymánál egészségesebb táplálék télen   és a testet sem melegíti fel semmi olyan gyorsan és hatékonyan   mint egy krémes   vitamindús   forró fokhagyma- és vöröshagyma-krémleves. Az íze önmagában is mennyei   de szerecsendióval kiegészítve és sajttal   pirítóssal tálalva még tökéletesebb.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez
    5 vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    2 dl tejszín
    2 evőkanál liszt
    1 liter hús- vagy zöldségleves-alaplé   ha nincs   víz és leveskocka is jó
    2 evőkanál olaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

A tálaláshoz
    4 szelet kenyér
    20 dkg sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg   és vágd kockákra   a fokhagymát pedig megtisztítás után aprítsd fel. Forrósíts egy kis olajat   majd tedd rá a hagymát   és pirítsd meg. Add hozzá a fokhagymát is   pirítsd egy nagyon keveset   majd add hozzá a lisztet is   és alaposan keverd össze   hogy csomómentes legyen. Ezután öntsd fel vízzel   és főzd addig   míg a hagyma teljesen meg nem puhul.

Végül öntsd hozzá a tejszínt   és főzd további 5 percig. Ha szereted   ha a leves teljesen egynemű   botmixerrel tovább selymesítheted   de egyébként is szétfő annyira a hagyma   hogy kellemes állagú legyen. A tálaláshoz reszeld le a sajtot   és szórd a még forró levesre   vagy tedd a kenyérszeletekre   és 5-7 perc alatt előmelegített sütőben pirítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések