Egy nagy tál káposztás kolbász mindig jól fog esni a hidegebb napokon.
A füstös ízek nagyon jól mennek a káposztához, és különösen a hidegebb napokon esnek jól. Ez a recept most fehér káposztából készül, amelynek az ízével remekül harmonizálnak a ropogós kolbászkarikák és baconkockák. Ha egy napot állnak együtt, még finomabb is lesz a fogás, mert szépen összeérnek az ízei.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg kolbász
8 szelet bacon
5 dl alaplé
3 gerezd fokhagyma
2 nagy sárgarépa
2 teáskanál pirospaprika
1 fej fehér káposzta
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
1 kis hagyma
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál tengeri só
bors
olaj
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt süsd barnára a felkarikázott kolbászt, majd ezt is szedd ki.
Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a répát és a hagymát. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és együtt párold őket puhára. Közben szeleteld fel a káposztát. A puha hagymás keverékhez add hozzá a zúzott fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, szórd meg sóval, borssal, oregánóval, és öntsd hozzá az alaplevet. Tedd vissza a tűzre. Amikor gyöngyözni kezd, pakold bele az edénybe a felszeletelt káposztát, valamint a megsült kolbászt és bacont. Lefedve, kis lángon főzd össze 45 perc alatt. Négy napig is eltartható a hűtőben.
0 Megjegyzések