Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős kolbász káposztával főzve: füstös, téli recept, amit imádni fogsz


Egy nagy tál káposztás kolbász mindig jól fog esni a hidegebb napokon.

A füstös ízek nagyon jól mennek a káposztához, és különösen a hidegebb napokon esnek jól. Ez a recept most fehér káposztából készül, amelynek az ízével remekül harmonizálnak a ropogós kolbászkarikák és baconkockák. Ha egy napot állnak együtt, még finomabb is lesz a fogás, mert szépen összeérnek az ízei.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg kolbász
    8 szelet bacon
    5 dl alaplé
    3 gerezd fokhagyma
    2 nagy sárgarépa
    2 teáskanál pirospaprika
    1 fej fehér káposzta
    1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
    1 kis hagyma
    1 evőkanál oregánó
    1 teáskanál tengeri só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt süsd barnára a felkarikázott kolbászt, majd ezt is szedd ki.

Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a répát és a hagymát. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és együtt párold őket puhára. Közben szeleteld fel a káposztát. A puha hagymás keverékhez add hozzá a zúzott fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével, szórd meg sóval, borssal, oregánóval, és öntsd hozzá az alaplevet. Tedd vissza a tűzre. Amikor gyöngyözni kezd, pakold bele az edénybe a felszeletelt káposztát, valamint a megsült kolbászt és bacont. Lefedve, kis lángon főzd össze 45 perc alatt. Négy napig is eltartható a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések