Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajttal és baconnel töltött gomba – A legjobb módja, ahogy eheted


Így a gyerek is megszereti majd.


A gombával még sok felnőtt is hadilábon áll, holott egy borzasztóan sokféleképpen felhasználható alapanyagról van szó. Ha te is ódzkodsz az ízétől, próbáld erős, fűszeres összetevőkkel kombinálni. Egy ropogós baconnel és olvadó sajttal töltött gombával nem lőhetsz mellé.

Hozzávalók 6 darabhoz

    6 darab gomba (nagy fejű)
    12 dkg baconszalonna
    1 darab vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál zsemlemorzsa
    5 dkg reszelt cheddar sajt
    petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsd fel a sütőt 220 fokra. Mosd és töröld meg a gombát, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, majd távolítsd el a szárait, de ne dobd ki! Helyezd a gombákat egy tepsire.

Süsd a szalonnát 8-10 percig, amíg ropogósra sül, majd aprítsd fel a vöröshagymát, a gombaszárakat és a fokhagymát. Ezeket add hozzá a szalonnához, és alacsony fokon süsd össze még kb. 5 percig, amíg az összes hozzávaló megfő.

Vedd le a tűzről, és add hozzá a zsemlemorzsát és a petrezselymet, majd keverd össze, hogy egyenletes keveréket kapj. Az így elkészült tölteléket kanalazd bele a gombák mélyedéseibe, és szórd meg a reszelt sajttal.

A töltött gombákat süsd körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt megolvad. Tálald ropogós kenyérrel, zöldsalátával vagy krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések