Nem kell, hogy a saláta unalmas és ízetlen legyen.
A sárgarépa annyira alapzöldségnek számít, hogy könnyű elfeledkezni róla, pedig szuper hatással van a szervezetre. B1-, B2-, B6- és C-vitamint is tartalmaz, az ásványi anyagokban is túlteng, kalcium, foszfor és vas is van benne. A marokkói salátának az alapját adja ez a remek zöldség, vidám színével pedig gyönyörű látványt nyújt a tányéron.
Hozzávalók 4 személyre
2 sárgarépa
40 dkg csicseriborsó
1 lila hagyma
1 narancs
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál római kömény
1 marék aszalt vörös áfonya
1 csokor friss koriander
1 marék dió
só
bors
Recept idők
Pucold meg a répákat, majd reszeld le őket egy nagy lyukú reszelőn. A lila hagymát kockázd fel apróra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a répát a feldarabolt korianderrel, add hozzá a csicseriborsót és a lila hagymát, sózd, borsozd. Facsard a salátára a narancs levét.
A római köményt pirítsd meg egy kicsit, majd szórd a salátára, és alaposan locsold meg olívaolajjal. Lehet másfajta olaj is, hogyha különlegesebb ízt szeretnél kombinálni.
Keverd össze alaposan a salátát, és díszítsd aszalt vörös áfonyával és diódarabokkal!
0 Megjegyzések