Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Répasaláta marokkói módra: minden benne van, ami egy isteni salátához kell


Nem kell, hogy a saláta unalmas és ízetlen legyen.

A sárgarépa annyira alapzöldségnek számít, hogy könnyű elfeledkezni róla, pedig szuper hatással van a szervezetre. B1-, B2-, B6- és C-vitamint is tartalmaz, az ásványi anyagokban is túlteng, kalcium, foszfor és vas is van benne. A marokkói salátának az alapját adja ez a remek zöldség, vidám színével pedig gyönyörű látványt nyújt a tányéron.

Hozzávalók 4 személyre

    2 sárgarépa
    40 dkg csicseriborsó
    1 lila hagyma
    1 narancs
    2 evőkanál olívaolaj
    1 kávéskanál római kömény
    1 marék aszalt vörös áfonya
    1 csokor friss koriander
    1 marék dió
    só
    bors

Recept idők

Pucold meg a répákat, majd reszeld le őket egy nagy lyukú reszelőn. A lila hagymát kockázd fel apróra.

Egy nagyobb tálban keverd össze a répát a feldarabolt korianderrel, add hozzá a csicseriborsót és a lila hagymát, sózd, borsozd. Facsard a salátára a narancs levét.  

A római köményt pirítsd meg egy kicsit, majd szórd a salátára, és alaposan locsold meg olívaolajjal. Lehet másfajta olaj is, hogyha különlegesebb ízt szeretnél kombinálni.

Keverd össze alaposan a salátát, és díszítsd aszalt vörös áfonyával és diódarabokkal!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések