Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott csirkemell a legfinomabb bundában: pisztácia roppan a panírban


Izgalmas lesz a rántott csirkemell, ha a bundájába darabolt pisztáciát is keversz.

Számtalan módon készíthetsz bundázott húst és zöldségeket: próbáld ki most a rántott csirkemellet pisztáciás panírban! Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá, amelyek között ráadásul se liszt, se zsemlemorzsa nem szerepel, így gluténmentes is. A húsokat akár néhány órával elkészítés előtt is bepanírozhatod, amikor pedig eljön az ideje, csak süsd ki őket.

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg pisztácia
  • bors
  • olívaolaj 


Elkészítés:

A csirkét vágd csíkokra. Szórd meg sóval és borssal, kend meg vékonyan olívaolajjal, és tedd félre.

A pisztáciát pucold meg. Ma már tisztított pisztáciát is sok helyen kaphatsz, ezzel jelentős időt meg tudsz spórolni. Aprítógépben törd morzsalékosra úgy, hogy néhány nagyobb darab maradjon benne. Forgasd meg benne a csirkecsíkokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 215 fokos sütőbe 15 percre. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy egyenletesen piruljanak. Tálald sült krumplival vagy salátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések