Izgalmas lesz a rántott csirkemell, ha a bundájába darabolt pisztáciát is keversz.
Számtalan módon készíthetsz bundázott húst és zöldségeket: próbáld ki most a rántott csirkemellet pisztáciás panírban!
Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá, amelyek között ráadásul
se liszt, se zsemlemorzsa nem szerepel, így gluténmentes is. A húsokat
akár néhány órával elkészítés előtt is bepanírozhatod, amikor pedig
eljön az ideje, csak süsd ki őket.
Hozzávalók 4 személyre
- 90 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg pisztácia
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét vágd csíkokra. Szórd meg sóval és borssal, kend meg vékonyan olívaolajjal, és tedd félre.
A pisztáciát pucold meg. Ma már tisztított pisztáciát is sok helyen kaphatsz, ezzel jelentős időt meg tudsz spórolni. Aprítógépben törd morzsalékosra úgy, hogy néhány nagyobb darab maradjon benne. Forgasd meg benne a csirkecsíkokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 215 fokos sütőbe 15 percre. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy egyenletesen piruljanak. Tálald sült krumplival vagy salátával.
0 Megjegyzések