Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós narancsos kuglóf aszalt gyümölcsökkel és mákkal: nem csak ünnep idején készítheted el


Tökéletes desszert és vendégváró sütemény ez az egyszerűen összeállítható mákos-narancsos kuglóf.


A narancs ízvilága remekül passzol a kevert tésztával készülő süteményekhez   és karácsony elteltével sem kell lemondani róla   igazi téli gyümölcs   mely bármilyen alkalmat ünnepivé képes varázsolni. Különösen   ha egy kis mákkal és még aszalt gyümölcsökkel is feldobod   ráadásul kuglóf formájában készíted el a desszertet.

Hozzávalók

   20 dkg liszt
   15 dkg cukor
   8 dkg darált mák
   3 tojás
   10 dkg aszalt gyümölcs - de ennél kevesebb is lehet
   1 bionarancs leve és héja
   1 dl joghurt
   1 dl olaj
   1 csomag sütőpor
   1 csomag vaníliás cukor
   vaj a forma kikenéséhez
   liszt a forma megszórásához
   porcukor a díszítéshez
   narancs a díszítéshez - opcionális

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A lisztet keverd össze a mákkal és a sütőporral. A narancs héját reszeld le   a levét pedig facsard ki. A tojásokat válaszd szét   és a sárgáját keverd fehéredésig a kétféle cukorral   majd add hozzá a narancshéjat és -levet. A tojásfehérjét verd kemény habbá. A lisztet és joghurtot add felváltva a cukros-tojásos keverékhez   majd add hozzá az olajat   végül óvatosan forgasd össze a tojásfehérjével   és add hozzá az aszalt gyümölcsöt is.

Egy kuglófformát vajazz és lisztezz ki   majd öntsd bele a tésztát és süsd 40-50 percig   míg a tűpróba be nem bizonyítja   hogy alaposan átsült. Ha nagyon pirulna a teteje   tegyél rá alufóliát. Végül borítsd ki a formából   tedd kihűlni egy rácsra   díszítésként pedig szórj rá porcukrot   esetleg narancshéjat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések