Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Narancsos máktorta kevert tésztából: most darálatlanul kerülnek bele a szemek


A narancsos máktorta egyszerű kevert tésztából készül, és isteni az illata.


Ez a narancsos máktorta tökéletes választás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél valami finomságot az asztalra tenni. Egyszerű kevert tésztából készül, így kezdők is bátran megpróbálhatják. Az illata mesebeli téli hangulatot varázsol majd a konyhádba. Ha tettél el cukrozott narancshéjat, abból is adagolj a sütibe.

Hozzávalók 4 személyre

    20 dkg cukor
    12 dkg liszt
    5 dkg vaj
    2 tojás
    2 evőkanál darált mák
    1 evőkanál reszelt narancshéj
    0.75 dl tej
    0.5 csomag sütőpor
    1 teáskanál cukrozott narancshéj (elmaradhat)

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A cukrot keverd ki a reszelt narancshéjjal, a cukrozott narancshéjjal és az olvasztott vajjal, majd add hozzá a tojásokat és keverd habosra. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral és a mákkal, és a tejjel felváltva, több adagban forgasd a cukros részhez.

Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések