Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei tésztasaláta spenóttal és pestóval: feta sajt koronázza meg


Spenótból is készíthetsz pestót, amely egy hideg tésztasaláta alapja lehet. 

Bár pestót készen is kaphatsz a boltban, könnyen összeállíthatod otthon is. Egy hideg, spenótos tésztasalátára kanalazva mindig nagy sikert arathatsz vele. A salátát feta sajt koronázza meg. Pénztárcabarát megoldás, ha a bazsalikom felét petrezselyemmel helyettesíted, így még izgalmasabb lesz a pestód.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 45 dkg orsótészta
  • 30 dkg friss spenót
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg feta
  • frissen őrölt bors

A pestóhoz:

  • 4 dkg tökmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg bazsalikomlevél
  • 1 dkg petrezselyem
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 dl citromlé
  • 0.5 dl olívaolaj


Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható ideig. Ha megfőtt, szűrd le, a főzővizéből egy decit tegyél félre.

Amíg a tészta fő, készítsd el a pestót. A tökmagokat 4-5 percig folyamatosan kevergetve pirítsd meg egy száraz serpenyőben. Kanalazd át egy turmixgépbe, és add hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olajat. Pürésítsd, és forgasd össze a leszűrt tésztával. Ha túl sűrű, és nem vonja be egyenletesen a tésztát, hígítsd óvatosan a tészta főzővizével. Keverd hozzá a felszeletelt paradicsomot, a megmosott spenótleveleket, és kockázd rá a fetát. Szórd meg frissen őrölt borssal, és ha még szükséges, sóval és citromlével. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések