Spenótból is készíthetsz pestót, amely egy hideg tésztasaláta alapja lehet.
Bár pestót készen is kaphatsz a boltban, könnyen összeállíthatod otthon is. Egy hideg, spenótos tésztasalátára kanalazva mindig nagy sikert arathatsz vele. A salátát feta sajt koronázza meg. Pénztárcabarát megoldás, ha a bazsalikom felét petrezselyemmel helyettesíted, így még izgalmasabb lesz a pestód.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 45 dkg orsótészta
- 30 dkg friss spenót
- 15 dkg paradicsom
- 5 dkg feta
- só
- frissen őrölt bors
A pestóhoz:
- 4 dkg tökmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dkg bazsalikomlevél
- 1 dkg petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 0.5 dl citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható ideig. Ha megfőtt, szűrd le, a főzővizéből egy decit tegyél félre.
Amíg a tészta fő, készítsd el a pestót. A tökmagokat 4-5 percig folyamatosan kevergetve pirítsd meg egy száraz serpenyőben. Kanalazd át egy turmixgépbe, és add hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olajat. Pürésítsd, és forgasd össze a leszűrt tésztával. Ha túl sűrű, és nem vonja be egyenletesen a tésztát, hígítsd óvatosan a tészta főzővizével. Keverd hozzá a felszeletelt paradicsomot, a megmosott spenótleveleket, és kockázd rá a fetát. Szórd meg frissen őrölt borssal, és ha még szükséges, sóval és citromlével. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések