A forró tiramisulatte a hűvös napok mesés itala lehet.
Az édes, izgalmas kávékölteményekért nem muszáj a legmenőbb kávézókig elmenned, akár otthon is elkészítheted őket bármikor, ráadásul árban is jobban jössz ki. Ha a krémes tiramisut szereti a család, ezért a habos, finom lattéért is garantáltan odáig lesznek. Érdekesség, hogy a tiramisu eredeti jelentése „dobj fel”, ami a benne levő kávé és kakaó élénkítő hatására utal. Az ital mennyei ébresztő lehet a hűvös délelőttökön.
Hozzávalók 1 személyre
A kávéalaphoz
2 dl gőzölt tej
1 pohár eszpresszókávé
1 kávéskanál kakaópor
1 kávéskanál cukor
A krémes tiramisuréteghez
0.5 dl habtejszín
1 teáskanál tej
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál sűrített tej
1 kávéskanál vaníliapor
A tálaláshoz
babapiskóta
kakaópor
ízlés szerint kávélikőr
Elkészítés:
A kávéskanálnyi kakaóport öntsd fel a frissen főzött eszpresszókávéval, kicsit keverd össze őket. Cukorral édesítsd, majd öntsd fel a gőzölt, habosított tejjel. Egy külön edényben keverd össze a tejszínt, a vaníliát, a mascarponét, a kis tejet és sűrített tejet, majd kézi habosítóval kicsit mixeld össze. A tiramisukrémet töltsd a kávé tetejére, majd tálald ízlés szerint kis kakaóporral megszórva, vagy megbolondítva egy kis kávélikőrrel, és egy-két darab babapiskótával is kiegészítheted az összhatást.
0 Megjegyzések