Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei krémes tiramisulatte: percek alatt elkészül a finomság


A forró tiramisulatte a hűvös napok mesés itala lehet.


Az édes, izgalmas kávékölteményekért nem muszáj a legmenőbb kávézókig elmenned, akár otthon is elkészítheted őket bármikor, ráadásul árban is jobban jössz ki. Ha a krémes tiramisut szereti a család, ezért a habos, finom lattéért is garantáltan odáig lesznek. Érdekesség, hogy a tiramisu eredeti jelentése „dobj fel”, ami a benne levő kávé és kakaó élénkítő hatására utal. Az ital mennyei ébresztő lehet a hűvös délelőttökön.

Hozzávalók 1 személyre

A kávéalaphoz
    2 dl gőzölt tej
    1 pohár eszpresszókávé
    1 kávéskanál kakaópor
    1 kávéskanál cukor

A krémes tiramisuréteghez
    0.5 dl habtejszín
    1 teáskanál tej
    1 evőkanál mascarpone
    1 evőkanál sűrített tej
    1 kávéskanál vaníliapor

A tálaláshoz
    babapiskóta
    kakaópor
    ízlés szerint kávélikőr

Elkészítés:

A kávéskanálnyi kakaóport öntsd fel a frissen főzött eszpresszókávéval, kicsit keverd össze őket. Cukorral édesítsd, majd öntsd fel a gőzölt, habosított tejjel. Egy külön edényben keverd össze a tejszínt, a vaníliát, a mascarponét, a kis tejet és sűrített tejet, majd kézi habosítóval kicsit mixeld össze. A tiramisukrémet töltsd a kávé tetejére, majd tálald ízlés szerint kis kakaóporral megszórva, vagy megbolondítva egy kis kávélikőrrel, és egy-két darab babapiskótával is kiegészítheted az összhatást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések