Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készítik a padlizsánkrémet a Közel-Keleten: a mutabal lepénnyel az igazi


Ízgazdag és istenien krémes mártogatós.


A mutabal a Közel-Kelet sültpadlizsán-kréme. Előételként is megállja a helyét, akár zöldség mártogatósként vagy sós falatkák kísérőjeként. Gránátalmával díszítve egy színes és pikáns krémet tálalhatsz.

Hozzávalók 4 személyre

    2 padlizsán
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál görögjoghurt
    2 evőkanál tahini
    2 evőkanál olívaolaj
    1/2 citrom
    5 dkg gránátalma
    2 szál petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat elfelezve 25 percig süsd, majd hagyd kihűlni őket.

Egy aprítóban keverd össze a joghurtot, az olívaolaj felét, a tahinit, nyomd bele a fokhagymagerezdeket és a fél citrom levét, majd fűszerezd a friss petrezselyemmel, sóval és borssal.

Kapard ki a padlizsánok zamatos és jól átsült belsejét, rakd az aprítóba, és néhány perc alatt daráld össze az összetevőket.

A sűrű és fényes padlizsánkrémet egy szélesebb tálban tálald, locsold meg olajjal a tetejét, és szórd rá a gránátalmát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések