Ízgazdag és istenien krémes mártogatós.
A mutabal a Közel-Kelet sültpadlizsán-kréme. Előételként is megállja a helyét, akár zöldség mártogatósként vagy sós falatkák kísérőjeként. Gránátalmával díszítve egy színes és pikáns krémet tálalhatsz.
Hozzávalók 4 személyre
2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál görögjoghurt
2 evőkanál tahini
2 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom
5 dkg gránátalma
2 szál petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat elfelezve 25 percig süsd, majd hagyd kihűlni őket.
Egy aprítóban keverd össze a joghurtot, az olívaolaj felét, a tahinit, nyomd bele a fokhagymagerezdeket és a fél citrom levét, majd fűszerezd a friss petrezselyemmel, sóval és borssal.
Kapard ki a padlizsánok zamatos és jól átsült belsejét, rakd az aprítóba, és néhány perc alatt daráld össze az összetevőket.
A sűrű és fényes padlizsánkrémet egy szélesebb tálban tálald, locsold meg olajjal a tetejét, és szórd rá a gránátalmát.
0 Megjegyzések