A ragacsos textúrát a datolya biztosítja.
A csokit, gumicukrot vagy édes süteményeket néha mindenki megkívánja. Ha nem szeretnéd a bolti változatot megvenni, akkor házilag is elkészíteheted a kedvenceidet.
A Snickers szelet datolyából, növényi tejből, mogyoróból és sok finom alapanyagból készül. A ragacsos és édes csokit biztosan nem akarod majd az eredetire lecserélni. A datolya ráadásul egy nagyon egészséges alapanyag, amely enyhíti az emésztési panaszokat, és támogatja a bélflóra egészségét. Tele van vitaminokkal, és jótékonyan hat a koleszterinszintre is.
Hozzávalók
Legalsó réteg
10 dkg zabliszt
8 dkg darált sós földimogyoró
4 dkg kókuszolaj
0.8 dl zabtej
Krémes réteg
80 dkg datolya
15 dkg mogyoróvaj
10 dkg sós földimogyoró
1 dl zabtej
3 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
20 dkg étcsoki vagy tejcsoki
1 teáskanál kókuszzsír
Elkészítés:
A csokiszelet alapjához keverd össze a hozzávalókat, míg egy tésztához hasonló alapot nem kapsz. Nyomkodd bele egy tepsi aljába, és 170 fokon 10 perc alatt süsd meg a zabos alapot. Utána tedd félre, míg a krémet és mázat készíted, hogy legyen ideje kihűlni.
Egy marék mogyorót tegyél félre, az összes többi krémalapanyagot pedig turmixold krémmé. Ha kész van, kend rá a zabos alapra és szórd meg a krémet a félretett mogyoróval.
A csokikrémet vízgőz felett olvaszd össze a kókuszzsírral, majd harmadik rétegként öntsd rá a kész rétegekre.
Tedd félre egy félórát hűlni, míg megdermed a csokoládé a tetején.
0 Megjegyzések