Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi Snickers szelet recept: ragacsos és édes


A ragacsos textúrát a datolya biztosítja.


A csokit, gumicukrot vagy édes süteményeket néha mindenki megkívánja. Ha nem szeretnéd a bolti változatot megvenni, akkor házilag is elkészíteheted a kedvenceidet.

A Snickers szelet datolyából, növényi tejből, mogyoróból és sok finom alapanyagból készül. A ragacsos és édes csokit biztosan nem akarod majd az eredetire lecserélni. A datolya ráadásul egy nagyon egészséges alapanyag, amely enyhíti az emésztési panaszokat, és támogatja a bélflóra egészségét. Tele van vitaminokkal, és jótékonyan hat a koleszterinszintre is.

Hozzávalók

Legalsó réteg
    10 dkg zabliszt
    8 dkg darált sós földimogyoró
    4 dkg kókuszolaj
    0.8 dl zabtej

Krémes réteg
    80 dkg datolya
    15 dkg mogyoróvaj
    10 dkg sós földimogyoró
    1 dl zabtej
    3 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
    20 dkg étcsoki vagy tejcsoki
    1 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés:

A csokiszelet alapjához keverd össze a hozzávalókat, míg egy tésztához hasonló alapot nem kapsz. Nyomkodd bele egy tepsi aljába, és 170 fokon 10 perc alatt süsd meg a zabos alapot. Utána tedd félre, míg a krémet és mázat készíted, hogy legyen ideje kihűlni.

Egy marék mogyorót tegyél félre, az összes többi krémalapanyagot pedig turmixold krémmé. Ha kész van, kend rá a zabos alapra és szórd meg a krémet a félretett mogyoróval.

A csokikrémet vízgőz felett olvaszd össze a kókuszzsírral, majd harmadik rétegként öntsd rá a kész rétegekre.

Tedd félre egy félórát hűlni, míg megdermed a csokoládé a tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések