Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi párizsi 5 alapanyagból: sokkal egészségesebb, mint a bolti verzió


Otthon is elkészíthető a párizsi finom csirkemellből, fűszerekkel és természetes színezékkel.

A házi párizsi egy finom, tartósítószer-mentes, és könnyen elkészíthető alternatíva a bolti változattal szemben. Ha szeretnél egy egészségesebb verziót készíteni, ami tökéletes feltét szendvicsekhez, kövesd ezt a receptet!

Hozzávalók 1 kiló házi párizsihoz

    1 kg csirkemell
    1 kisebb fej vöröshagyma
    3-4 gerezd fokhagyma
    2-3 l víz
    1 kisebb fej cékla (színezéknek)
    20 g zselatin
    só
    egész fekete bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra a gyorsabb főzés érdekében, majd enyhén sózd meg. 2-3 litet vizet kezdj el melegíteni, majd amikor forró, akkor a csirkét tedd bele az egész fekete borssal, a félbevágott vöröshagymával és a megpucolt fokhagymagerezdekkel.

A céklát reszeld le, majd konyharuhába téve alaposan csavard ki a levét. A párizsihoz csak két evőkanál céklalére lesz szükség, ami természetes színt ad.

Ha a hús puhára főtt, szűrd le. Az vöröshagymát távolítsd el, a fokhagymát hagyd benne. Az aprítógépbe tedd a húst és a fokhagymát egy kis főzőlével, hogy könnyebben lehessen pürésíteni. Adj hozzá két evőkanál céklalevet, ízlés szerint sót és borsot, majd újra keverd össze.

Egy merőkanálnyi meleg főzőlében oldj fel 20 gramm zselatint, majd öntsd ezt is a csirkemasszához, és alaposan turmixold össze, míg sima nem lesz.

Az elkészült masszát töltsd át egy tölcsér segítségével egy sima műanyag palackba. Minimum két órán át hűtsd, hogy megfelelően megszilárduljon.

Ha a párizsi megdermedt, óvatosan vágd le a műanyag palackot, ezután már szelheted is.

Ezzel az egyszerű módszerrel egészséges és tartósítószer-mentes párizsit készíthetsz otthon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések