Tele van fehérjével, és egész napra ad energiát.
A reggeli pirítósra szuper egy házilag készített finom zöldségkrém, amibe kedved szerint válogathatod az alapanyagokat és fűszereket. A bolti társaikkal szemben ezekbe nem kerül cukor és tartósítószer. 
A lencse csodálatos alapanyag kencékhez, gazdag fehérjében és magas a tápértéke. Reggelire tökéletes választás, így egész délelőtt ellátja majd a szervezetedet energiával. 
Hozzávalók 6 adag
    20 dkg lencse
    2 sárgarépa
    1 vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    füstölt fűszerpaprika
    1 teáskanál mustár
    só
    bors
    szójaszósz
    1 teáskanál citromlé 
Elkészítés:
A lencsét áztasd be néhány órára, így megpuhul és könnyű lesz összedolgozni a kencéhez. 
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát kis kockákra, pucold meg a répát, és szintén apró darabokra szeld fel. Utána pirítsd meg a hagymákat egy külön serpenyőben, sóval, borssal, a levégén fűszerpaprikával ízesítve. Majd a répát egy másik lábosban szintén pirítsd át olajon.
Ha kicsit megpirultak a répadarabok, add melléjük a beáztatott lencsét, és öntsd fel annyi sós vízzel, hogy ellepje. Főzd őket addig, amíg át nem puhul a répa és a lencse. Öntsd le róluk a felesleges vizet. 
Egy nagyobb tálba kotord át a pirult hagymákat, öntsd mellé a lencsét és a répát, és alaposan turmixold össze. A krém ezután már fogyasztható is, ha szeretnéd, még ízesítheted további fűszerekkel is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 Megjegyzések