Csirkehús, tejszínes, citromos szósz és kapribogyó: a csirkepiccata pillanatok alatt elkészül, és imádni fogod.
A tejszínes, citromos csirkepiccata az Amerikában élő olasz bevándorlók találmánya, amely így gyönyörűen egyesíti az európai és a tengerentúli konyhaművészetet. Az egész alig fél óra alatt az asztalon lesz, így egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is tökéletes. Ez a recept tartalmaz tejszínt is, de van, aki anélkül készíti.
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
 - 10 dkg vaj
 - 1 citrom reszelt héja
 - 1 dl tejszín
 - 1 evőkanál liszt
 - 1 evőkanál olívaolaj
 - 1 evőkanál kapribogyó
 - 1 evőkanál citromlé
 - 1 teáskanál fokhagymapor
 - 0.5 csokor petrezselyem
 - 0.5 dl száraz fehérbor
 - só
 - frissen őrölt bors
 - citromkarikák a tálaláshoz
 
Elkészítés:
    A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és fokhagymaporral, és forgasd meg őket lisztben.
Egy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj felével. Amikor felforrósodott, oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg rajta a húst, majd szedd ki és tedd félre. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a maradék vajat, a citrom héját és levét, a kapribogyót, és öntsd fel a borral és a tejszínnel. Az edény alján maradt pörcöket kapard fel, és kis lángon kezdd el melegíteni, amíg gyöngyözni kezd. Tejszín nélkül is készítheted, ebben az esetben kicsit több bort használj. A gyöngyöző mártásba tedd vissza a húst, és öt perc alatt főzd össze. A legvégén szórd meg aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint tálald citromkarikákkal.

0 Megjegyzések