Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Félórás serpenyős csirkemell olasz recept alapján: a csirkepiccata vajas alappal készül


Csirkehús, tejszínes, citromos szósz és kapribogyó: a csirkepiccata pillanatok alatt elkészül, és imádni fogod.

A tejszínes, citromos csirkepiccata az Amerikában élő olasz bevándorlók találmánya, amely így gyönyörűen egyesíti az európai és a tengerentúli konyhaművészetet. Az egész alig fél óra alatt az asztalon lesz, így egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is tökéletes. Ez a recept tartalmaz tejszínt is, de van, aki anélkül készíti.

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • citromkarikák a tálaláshoz


Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és fokhagymaporral, és forgasd meg őket lisztben. 

Egy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj felével. Amikor felforrósodott, oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg rajta a húst, majd szedd ki és tedd félre. Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a maradék vajat, a citrom héját és levét, a kapribogyót, és öntsd fel a borral és a tejszínnel. Az edény alján maradt pörcöket kapard fel, és kis lángon kezdd el melegíteni, amíg gyöngyözni kezd. Tejszín nélkül is készítheted, ebben az esetben kicsit több bort használj. A gyöngyöző mártásba tedd vissza a húst, és öt perc alatt főzd össze. A legvégén szórd meg aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint tálald citromkarikákkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések