Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Élénkzöld pesto sokféle zöldséggel: tésztákra vagy húsokhoz is tökéletes


A pestóba zöldségek is kerülhetnek, így még finomabb és tartalmasabb lesz.


A pirított fenyőmaggal és bazsalikommal készített pesto tartalmasabb és vitamindúsabb lesz, ha zöldségeket is turmixolsz hozzá. Ebbe a receptbe brokkoli, zöldborsó, zöldbab és friss fűszerek kerülnek. Az így készült pestohúsok tetejére vagy tésztára kanalazva is nagyon finom lesz. Zöld színű zöldbabot használj hozzá, hogy ne halványítsa el a szósz színét.

Hozzávalók 4 személyre

    30 dkg zöldbab
    30 dkg brokkoli
    15 dkg zöldborsó
    10 dkg fenyőmag
    6 evőkanál olívaolaj
    5 dkg reszelt parmezán
    1 marék bazsalikom
    1 csokor petrezselyem
    1 evőkanál citromlé
    só
    bors

Elkészítés:

A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben néhány perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre.

Ugyanabban a serpenyőben hevíts két evőkanál olívaolajat. Dobd rá a rózsáira szedett, kisebb darabokra vágott brokkolit, a zöldbabot és a borsót. Fedd le, és tíz perc alatt párold puhára.

Egy turmixgépbe kanalazd bele a fenyőmagot és a párolt zöldségeket. Add hozzá a maradék négy evőkanál olajat, a reszelt parmezánt, a citromlevet, a bazsalikomot és a petrezselymet. Szórd meg sóval és borssal, és turmixold össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések