A pestóba zöldségek is kerülhetnek, így még finomabb és tartalmasabb lesz.
A pirított fenyőmaggal és bazsalikommal készített pesto tartalmasabb és vitamindúsabb lesz, ha zöldségeket is turmixolsz hozzá. Ebbe a receptbe brokkoli, zöldborsó, zöldbab és friss fűszerek kerülnek. Az így készült pestohúsok tetejére vagy tésztára kanalazva is nagyon finom lesz. Zöld színű zöldbabot használj hozzá, hogy ne halványítsa el a szósz színét.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg zöldbab
30 dkg brokkoli
15 dkg zöldborsó
10 dkg fenyőmag
6 evőkanál olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
1 marék bazsalikom
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál citromlé
só
bors
Elkészítés:
A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben néhány perc alatt pirítsd meg, majd tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben hevíts két evőkanál olívaolajat. Dobd rá a rózsáira szedett, kisebb darabokra vágott brokkolit, a zöldbabot és a borsót. Fedd le, és tíz perc alatt párold puhára.
Egy turmixgépbe kanalazd bele a fenyőmagot és a párolt zöldségeket. Add hozzá a maradék négy evőkanál olajat, a reszelt parmezánt, a citromlevet, a bazsalikomot és a petrezselymet. Szórd meg sóval és borssal, és turmixold össze.
0 Megjegyzések