Olajszag nélkül, air fryerben is sülhet a farsangi fánk.
A hagyományos farsangi fánkot szinte mindenki szereti, az otthoni elkészítésétől azonban sokan idegenkednek elsősorban azért, mert utána órákig olajszagban úszik a lakás. Ha van otthon air fryered, ezt elkerülheted, és így is csoda finomak lesznek a fánkok.
Hozzávalók 8 adaghoz
- 50 dkg liszt
- 6.5 dkg vaj
- 6.5 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 3 dkg friss élesztő
- 2.5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a kenéshez
- porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.
A vajat olvaszd fel.
A lisztet szitáld át. Add hozzá a maradék cukrot, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a felfuttatott élesztőt, és dolgozd össze. Amikor már összeállt, csorgasd hozzá az olvasztott vajat is, és dagaszd ki. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Ekkor takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd egy centi vastagra, és fánkszaggatóval szaggasd ki. Mindkét oldalukat kend meg vékonyan olajjal, és az air fryerben 180 fokon 6-8 perc alatt süsd ki őket. Félidőben fordítsd meg a fánkokat. Tálald porcukorral és házi lekvárral.
0 Megjegyzések