A vegán céklafasÃrt élénk szÃne és utánozhatatlan Ãze miatt is vonzó.
Télen sem kell friss, vitamindús zöldségek nélkül maradnod: ilyenkor van ugyanis a cékla szezonja, amely nagyon finom levesnek, salátának, tepsiben sütve köretnek, vagy egy finom, vegán céklafasÃrt formájában. A kis pogácsákat tálalhatod valamilyen mártogatóssal, körettel, vagy válhat belÅ‘le isteni finom, húsmentes hamburger is.
Hozzávalók 8 darabhoz
35 dkg cékla
4 evőkanál lenmagliszt
3 dkg csicseriborsóliszt
1 kis hagyma
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
olÃvaolaj a sütéshez
ElkészÃtés:
A céklát nyersen hámozd meg és reszeld egy tálba. Add hozzá a lenmaglisztet, az apróra vágott hagymát, a koriandert, sózd, borsozd, és hagyd állni tÃz percig. Ezután forgasd hozzá a csicseriborsólisztet, és formázz belÅ‘le lepényeket. Egy serpenyÅ‘ben hevÃts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd a céklafasÃrtokat pirosra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyÅ‘be, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült fasÃrtokat szedd papÃrtörlÅ‘re, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
0 Megjegyzések