Izgalmas lesz a lapcsánka, ha a krumpli mellett még más zöldségeket is reszelsz hozzá.
A krumplis lepénynek sokféle neve van: valaki tócsninak nevezi, más cicegének, prószának vagy lapcsánkának. Akárhogy is nevezzük, a lényeg ugyanaz, a reszelt krumplit liszttel, tojással kell összegyúrni, ebből lepényeket formázni, és olajban kisütni. Az alapreceptet többféle módon is feldobhatod, reszelhetsz például a masszába sárgarépát és cukkinit is.
Hozzávalók 4 személyre
4-5 evőkanál liszt
2 nagy krumpli
2 cukkini
2 tojás
1 sárgarépa
1 csokor kapor
só
frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsd meg, és a cukkinivel együtt reszeld le. Sózd meg, várj tíz percet, nyomkodd ki belőlük a nedvességet, majd tedd egy tálba. Reszeld hozzá a meghámozott krumplit. Add hozzá a tojást, a felaprított kaprot, sózd, borsozd meg, és adagolj bele annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Tálald köretként vagy mártogatóssal.
0 Megjegyzések