Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

🔥 Ropogós lapcsánka zöldségekkel: ezt tedd még a krumpli mellé


Izgalmas lesz a lapcsánka, ha a krumpli mellett még más zöldségeket is reszelsz hozzá. 

A krumplis lepénynek sokféle neve van: valaki tócsninak nevezi, más cicegének, prószának vagy lapcsánkának. Akárhogy is nevezzük, a lényeg ugyanaz, a reszelt krumplit liszttel, tojással kell összegyúrni, ebből lepényeket formázni, és olajban kisütni. Az alapreceptet többféle módon is feldobhatod, reszelhetsz például a masszába sárgarépát és cukkinit is.

Hozzávalók 4 személyre

    4-5 evőkanál liszt
    2 nagy krumpli
    2 cukkini
    2 tojás
    1 sárgarépa
    1 csokor kapor
    só
    frissen őrölt bors
    olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsd meg, és a cukkinivel együtt reszeld le. Sózd meg, várj tíz percet, nyomkodd ki belőlük a nedvességet, majd tedd egy tálba. Reszeld hozzá a meghámozott krumplit. Add hozzá a tojást, a felaprított kaprot, sózd, borsozd meg, és adagolj bele annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Tálald köretként vagy mártogatóssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések