Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

🔥 Omlós tőkehal fokhagymás szószban: könnyű karácsonyi fogás, ha újítanál


A krémes, fokhagymás szószban sült tőkehal karácsonyi fogásként is tökéletes lesz.

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony hal nélkül. A hagyományos halászleven és rántott pontypatkón túl néha érdemes kísérletezni is: ez a fokhagymás tőkehal könnyen elkészíthető, és a gyomrot sem terheli meg, így biztos, hogy fog maradni hely a süteménynek is.

Hozzávalók 4 személyre

    4 szelet tÅ‘kehalfilé
    3 gerezd fokhagyma
    2-3 evÅ‘kanál liszt
    1.5 dl alaplé
    1 hagyma
    1 dl tej
    1 evÅ‘kanál liszt
    1 evÅ‘kanál citromlé
    1 teáskanál kakukkfű
    0.5 dl száraz fehérbor
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A halszeleteket olvaszd fel. Mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal, mártsd meg őket lisztben, és serpenyőben, olívaolajon oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket pirosra. A kisült halat szedd papírtörlőre, és tedd félre, amíg elkészíted a szószt.

Ehhez ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a felkockázott hagymát. Nyomd hozzá a fokhagymát, és adj hozzá egy evőkanál lisztet. Kevergesd kézi habverővel tíz másodpercig, majd öntsd fel a borral, és szórd meg kakukkfűvel. Amikor az alkohol néhány perc múlva elpárolgott, öntsd hozzá a tejet és az alaplevet. Szórd meg sóval és borssal, kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik, majd a végén adj hozzá citromlevet, tedd vissza bele a halszeleteket, és melegítsd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések