Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató, melegítő és nagyon egészséges: szuper selymes vöröslencse-krémleves


Ennél a vöröslencse-krémlevesnél nem kell jobb ebéd egy hűvös téli napon.


A vörös lencse sokoldalúan egészséges és tápláló hüvelyes, amely gazdag antioxidánsokban, és lassan felszívódó szénhidrátok forrása. A téli időszakban különösen fontos, hogy rengeteg vitamindús és tápláló ételt fogyasszon az ember, egy lencsealapú étel szuper választás. Ez a vöröslencse-krémleves egyáltalán nem bonyolult, cserébe selymes, ízletes, és megadja a kellő muníciót egy fárasztó hideg naphoz.

Hozzávalók 3 személyre

    25 dkg kókusztej
    3 dl póréhagyma
    1 kisebb lime
    1 fokhagyma
    2 gerezd sűrített paradicsom
    2 evőkanál szójaszósz
    1 evőkanál zöldségalaplé
    1 liter olívaolaj
    3 evőkanál gyömbér
    só
    bors
    bors

Elkészítés:

Vágd fel vékony karikákra a póréhagymát és olajon pirítsd meg, add hozzá a currypasztát, a lereszelt fokhagymát, egy pici darabka gyömbért szintén lereszelve. Utána borítsd mellé a megmosott lencsét, add hozzá az alaplevet. Sózd és borsozd meg, majd 15 percig főzd.

Vedd le a tűzről a levest, öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt és a lime levét. Turmixold egybe az egészet egy botmixerrel.

Tálaláskor díszítsd olívaolaj-csurgatással, chilipehellyel, zöldfűszerrel vagy amivel szeretnéd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések