Ennél a vöröslencse-krémlevesnél nem kell jobb ebéd egy hűvös téli napon.
A vörös lencse sokoldalúan egészséges és tápláló hüvelyes, amely gazdag antioxidánsokban, és lassan felszívódó szénhidrátok forrása. A téli időszakban különösen fontos, hogy rengeteg vitamindús és tápláló ételt fogyasszon az ember, egy lencsealapú étel szuper választás. Ez a vöröslencse-krémleves egyáltalán nem bonyolult, cserébe selymes, ízletes, és megadja a kellő muníciót egy fárasztó hideg naphoz.
Hozzávalók 3 személyre
25 dkg kókusztej
3 dl póréhagyma
1 kisebb lime
1 fokhagyma
2 gerezd sűrített paradicsom
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál zöldségalaplé
1 liter olívaolaj
3 evőkanál gyömbér
só
bors
bors
Elkészítés:
Vágd fel vékony karikákra a póréhagymát és olajon pirítsd meg, add hozzá a currypasztát, a lereszelt fokhagymát, egy pici darabka gyömbért szintén lereszelve. Utána borítsd mellé a megmosott lencsét, add hozzá az alaplevet. Sózd és borsozd meg, majd 15 percig főzd.
Vedd le a tűzről a levest, öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt és a lime levét. Turmixold egybe az egészet egy botmixerrel.
Tálaláskor díszítsd olívaolaj-csurgatással, chilipehellyel, zöldfűszerrel vagy amivel szeretnéd.
0 Megjegyzések