Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

🔥 Így készíthetsz mennyei gyümölcskenyeret karácsonyra: sokféle aszalt gyümölcs kerül bele


Sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról a puha gyümölcskenyér.


A karácsonyi gyümölcskenyér egyszerű kevert tésztából készülő süti, amelyet aszalt gyümölcsök gazdagítanak. Hogy milyen gyümölcsöt teszel bele, csak rajtad múlik: elmaradhatatlan belőle a mazsola, de sokan szeretik a sárgabarackot és a vörös áfonyát is, ezenkívül néhány kocka cukrozott gyömbér is csak jót tesz neki.

Hozzávalók 1 darabhoz

    15 dkg liszt + 2 evĹ‘kanál a gyĂĽmölcsökhöz
    15 dkg vaj + a forma kikenĂ©sĂ©hez
    15 dkg aranymazsola
    15 dkg vegyes aszalt gyĂĽmölcs
    12 dkg cukor
    10 dkg Ă©tcsoki
    5 dkg cukrozott gyömbĂ©r
    5 dkg diĂłbĂ©l
    3 tojás
    2 csomag vanĂ­liás cukor
    1 csipet sĂł
    0.5 csomag sĂĽtĹ‘por

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, a sót és ezekkel is habosítsd ki. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát és a gyömbért szükség szerint aprítsd fel, és forgasd össze két evőkanál liszttel. Szeleteld fel a csokit és a diót is. Az összeset forgasd a tésztához.

Egy kenyérformát kenj ki vajjal, és bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 45 percre. Ha a teteje nagyon barnulni kezdene, fedd le alufóliával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések