Sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról a puha gyümölcskenyér.
A karácsonyi gyĂĽmölcskenyĂ©r egyszerű kevert tĂ©sztábĂłl kĂ©szĂĽlĹ‘ sĂĽti, amelyet aszalt gyĂĽmölcsök gazdagĂtanak. Hogy milyen gyĂĽmölcsöt teszel bele, csak rajtad mĂşlik: elmaradhatatlan belĹ‘le a mazsola, de sokan szeretik a sárgabarackot Ă©s a vörös áfonyát is, ezenkĂvĂĽl nĂ©hány kocka cukrozott gyömbĂ©r is csak jĂłt tesz neki.
Hozzávalók 1 darabhoz
15 dkg liszt + 2 evőkanál a gyümölcsökhöz
15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
15 dkg aranymazsola
15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
12 dkg cukor
10 dkg étcsoki
5 dkg cukrozott gyömbér
5 dkg dióbél
3 tojás
2 csomag vanĂliás cukor
1 csipet sĂł
0.5 csomag sütőpor
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A vajat keverd habosra a kĂ©tfĂ©le cukorral, majd add hozzá egyenkĂ©nt a tojásokat, a sĂłt Ă©s ezekkel is habosĂtsd ki. Szitáld bele a lisztet, add hozzá a sĂĽtĹ‘port, Ă©s keverj belĹ‘le csomĂłmentes tĂ©sztát.
Az aszalt gyĂĽmölcsöket, a mazsolát Ă©s a gyömbĂ©rt szĂĽksĂ©g szerint aprĂtsd fel, Ă©s forgasd össze kĂ©t evĹ‘kanál liszttel. Szeleteld fel a csokit Ă©s a diĂłt is. Az összeset forgasd a tĂ©sztához.
Egy kenyĂ©rformát kenj ki vajjal, Ă©s bĂ©lelj ki sĂĽtĹ‘papĂrral. Egyengesd el benne a tĂ©sztát, Ă©s told 180 fokos sĂĽtĹ‘be 45 percre. Ha a teteje nagyon barnulni kezdene, fedd le alufĂłliával.
0 Megjegyzések