Ilyen finomat sem eszel mindennap: bundás kenyér édesen, fahéjjal bolondítva.
Bár a klasszikus, sós bundás kenyér méltán vált generációk kedvencévé, a műfajban valójában ennél sokkal több rejlik. Sok országban szeretik elkészíteni édes változatban, az amerikaiak például banánnal vagy mogyoróvajjal tálalják, a spanyolok pedig szívesen forgatják a kisült szeleteket fahéjas cukorba.
Hozzávalók 4 személyre
    4-8 szelet kenyér (mérettől függően)
    2 tojás
    2 evőkanál cukor
    1 citrom reszelt héja
    1 teáskanál fahéj
    0.5 dl tej
    bő olaj a sütéshez 
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A tojásokat egy tálban villával verd fel. Adj hozzájuk kevés tejet, és reszelj bele citromhéjat. A kenyérszeleteket mártsd meg a tojásban, majd a forró olajban oldalanként két-három perc alatt süsd ki őket. 
Egy másik tálban keverd el a cukrot a fahéjjal. A kisült kenyereket forgasd meg a fahéjas cukorban, és azonnal, frissen tálald.

0 Megjegyzések