Ez a mennyei sültpaprika-krémleves téged is átmelegít a hűvösebb napokon.
Ha szereted a telt ízeket és a csípősebb ételeket is, akkor ez a leves biztosan kedvedre lesz. A sültpaprika-krémleves elkészítése nem sok idő, és kevés alapanyagból is izgalmas ízvilágot érhetsz el. Díszítsd tetszés szerint magvakkal, chilipehellyel vagy friss bazsalikommal.
Hozzávalók
1 kg kápiapaprika
6 dl zöldségalaplé
2 mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
chili
Elkészítés:
Legelső lépésként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A megmosott és megszárított paprikákat vágd félbe, szedd ki a magházukat, majd süsd meg 25-30 perc alatt. Ha kész van, hagyd kihűlni a paprikákat, majd fejtsd le a héjukat, és szeleteld fel.
Pucold meg és szeleteld apróra a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd olajon pirítsd meg őket. Öntsd fel az alaplével a megpirult hagymákat. Amikor már forr az alaplé, tedd bele a felszeletelt paprikákat. Botmixerrel dolgozd krémesre a levest, és fűszerezd ízlés szerint. Forrald fel még egyszer, és utána tálalhatod is.
0 Megjegyzések