Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sültpaprika-krémleves


Ez a mennyei sültpaprika-krémleves téged is átmelegít a hűvösebb napokon.


Ha szereted a telt ízeket és a csípősebb ételeket is, akkor ez a leves biztosan kedvedre lesz. A sültpaprika-krémleves elkészítése nem sok idő, és kevés alapanyagból is izgalmas ízvilágot érhetsz el. Díszítsd tetszés szerint magvakkal, chilipehellyel vagy friss bazsalikommal.

Hozzávalók

    1 kg kápiapaprika
    6 dl zöldségalaplé
    2 mogyoróhagyma
    3 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    só
    bors
    chili

Elkészítés:

Legelső lépésként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A megmosott és megszárított paprikákat vágd félbe, szedd ki a magházukat, majd süsd meg 25-30 perc alatt. Ha kész van, hagyd kihűlni a paprikákat, majd fejtsd le a héjukat, és szeleteld fel.

Pucold meg és szeleteld apróra a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd olajon pirítsd meg őket. Öntsd fel az alaplével a megpirult hagymákat. Amikor már forr az alaplé, tedd bele a felszeletelt paprikákat. Botmixerrel dolgozd krémesre a levest, és fűszerezd ízlés szerint. Forrald fel még egyszer, és utána tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések