A gyorsan elkészülő sült paprikás penne az interneten is közkedvelt lett.
A sült paprika igazi őszi ízkavalkád, ami pennével párosítva egy gyors és laktató ebéd. A paprika sütésénél csak a héj leszedése bonyolultabb, de abba is csak bele kell jönni, utána már könnyen megy. A finom tésztaételt parmezánnal kell tálalni, vörösborral lehet kísérni.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg pennetészta
3 kápia paprika
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dl főzőtejszín
1 teáskanál olívaolaj
10 dkg sajt
só
bors
chili
Elkésztés:
Első lépésként a tésztához forralj vizet, ha felforrt, sózd meg, majd főzd meg a pennét. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
A paprikák magházát szedd ki, majd vágd félbe őket. Pucold meg a fokhagymákat és szeleteld fel őket vékonyan. Tisztítsd meg a hagymát és kockázd fel. Felfelé fordítva tedd a paprikákat egy sütőtálba. Szórd a paprikák tetejére a fokhagymaszeleteket és a hagymát. 20-25 percig süsd a zöldségeket. Ha kész, a sütőből kivett tálat fedd le és hagyd pihenni 10 percig. Ezután szedd le a paprika héját, ha már kihűlt kissé, akkor könnyebb feladat lesz. A sült zöldségeket botmixerrel dolgozd össze, hogy egy sűrű krémet kapj, majd add hozzá a tejszínt. Fűszerezd az így kapott tésztaszószod borssal, sóval, és ha ínyenc vagy, ne hagyd ki a chilit sem.
A tésztát forgasd a szószba, majd parmezánnal, bazsalikomlevelekkel tálald.
0 Megjegyzések