Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült paprikás penne


A gyorsan elkészülő sült paprikás penne az interneten is közkedvelt lett.

A sült paprika igazi őszi ízkavalkád, ami pennével párosítva egy gyors és laktató ebéd. A paprika sütésénél csak a héj leszedése bonyolultabb, de abba is csak bele kell jönni, utána már könnyen megy. A finom tésztaételt parmezánnal kell tálalni, vörösborral lehet kísérni.

Hozzávalók 4 személyre

    40 dkg pennetészta
    3 kápia paprika
    1 vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    5 dl főzőtejszín
    1 teáskanál olívaolaj
    10 dkg sajt
    só
    bors
    chili

Elkésztés:

Első lépésként a tésztához forralj vizet, ha felforrt, sózd meg, majd főzd meg a pennét. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

A paprikák magházát szedd ki, majd vágd félbe őket. Pucold meg a fokhagymákat és szeleteld fel őket vékonyan. Tisztítsd meg a hagymát és kockázd fel. Felfelé fordítva tedd a paprikákat egy sütőtálba. Szórd a paprikák tetejére a fokhagymaszeleteket és a hagymát. 20-25 percig süsd a zöldségeket. Ha kész, a sütőből kivett tálat fedd le és hagyd pihenni 10 percig. Ezután szedd le a paprika héját, ha már kihűlt kissé, akkor könnyebb feladat lesz. A sült zöldségeket botmixerrel dolgozd össze, hogy egy sűrű krémet kapj, majd add hozzá a tejszínt. Fűszerezd az így kapott tésztaszószod borssal, sóval, és ha ínyenc vagy, ne hagyd ki a chilit sem.

A tésztát forgasd a szószba, majd parmezánnal, bazsalikomlevelekkel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések