Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rozmaringos-gránátalmás csirkecomb


A rozmaringgal és gránátalmával sült csirkecomb igazi őszi kedvenc lesz.


A sültcsirkecomb-receptek általában hálásak: viszonylag egyszerűek, nem muszáj velük sokat pepecselni, csak be kell tolni a sütőbe. Néha azonban érdemes a jól megszokott recepteket egy kicsit megbolondítani: gyümölccsel, másfajta fűszerezéssel. Most mutatunk egy isteni, őszi gránátalmás csirkecombreceptet.

Hozzávalók 2 személyre

    2 db csirkecomb
    1 db gránátalma
    2 szál rozmaring
    0.5 dl fehérbor
    1 ek vaj
    1 fej fokhagyma
    1 kaliforniai paprika
    0.5 citrom
    só
    bors

Elkészítés:

Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd tedd bele a megmosott csirkecombokat. A combok tetejét vajazd meg egy kicsit, sózd és borsozd őket ízlés szerint. Tedd rájuk a rozmaringágakat, kicsit morzsolhatod is. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, a citromot karikákra, és tedd őket a hús mellé. A fokhagymát egészben vágd félbe, és ezt is tedd a tálba. Öntsd rá a fél deciliter fehérbort, majd a gránátalmamagokat szórd rá a csirkecombokra. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket fóliával lefedve egy órán át. Végül vedd le a fóliát és nélküle süsd még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések