A rozmaringgal és gránátalmával sült csirkecomb igazi őszi kedvenc lesz.
A sültcsirkecomb-receptek általában hálásak: viszonylag egyszerűek, nem muszáj velük sokat pepecselni, csak be kell tolni a sütőbe. Néha azonban érdemes a jól megszokott recepteket egy kicsit megbolondítani: gyümölccsel, másfajta fűszerezéssel. Most mutatunk egy isteni, őszi gránátalmás csirkecombreceptet.
Hozzávalók 2 személyre
2 db csirkecomb
1 db gránátalma
2 szál rozmaring
0.5 dl fehérbor
1 ek vaj
1 fej fokhagyma
1 kaliforniai paprika
0.5 citrom
só
bors
Elkészítés:
Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd tedd bele a megmosott csirkecombokat. A combok tetejét vajazd meg egy kicsit, sózd és borsozd őket ízlés szerint. Tedd rájuk a rozmaringágakat, kicsit morzsolhatod is. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, a citromot karikákra, és tedd őket a hús mellé. A fokhagymát egészben vágd félbe, és ezt is tedd a tálba. Öntsd rá a fél deciliter fehérbort, majd a gránátalmamagokat szórd rá a csirkecombokra. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket fóliával lefedve egy órán át. Végül vedd le a fóliát és nélküle süsd még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.
0 Megjegyzések