A sajttal töltött, rántott jalapeño vendégvárónak is tökéletes.
A rántott sajt sokaknak igazi komfortétel, amit bármikor tudnak enni. Ennek a kistestvére a rántott sajtgolyó, amit a csípős jalapeño és a lágy krémsajt tesz igazán ízletessé.
Hozzávalók 30 db falatkához
A töltelékhez
45 dkg jalapeño
45 dkg krémsajt
2 evőkanál lime-lé
fél teáskanál fokhagymapor
fél teáskanál kömény
fél liter tej
25 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Vágd le a jalapeño szárát, és távolítsd el a magjait.
Egy közepes méretű keverőtálban keverd össze a krémsajtot a lime-lével, a fokhagymaporral és a köménnyel. Sózd meg, és kanállal töltsd a paprikákba.
Három különböző tálba tegyél tejet, lisztet és zsemlemorzsát, majd tej-liszt-zsemlemorzsa sorrendben panírozd be a töltött paprikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket pirosra.
0 Megjegyzések