Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pulykabrassói édesburgonyával


Az édesburgonyával készülő pulykabrassói jó megoldás, ha egy kicsit csavarnál a megszokott recepten.


Néha jó egy picit csavarni a már jól megszokott hagyományos ízeken. Ilyen például ez a hamis brassói is, amibe sertés helyett pulyka, krumpli helyett pedig édesburgonya kerül.

Hozzávalók 3 adaghoz

    45 dkg pulykamell
    70 dkg édesburgonya
    3 gerezd fokhagyma
    1 db paprika (fehér)
    6 evőkanál olívaolaj
    só, bors, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

Hámozd meg az édesburgonyát, majd mosd meg és vágd kockákra. Egy nagyobb tepsit kenj ki három evőkanál olívaolajjal és tedd bele a krumplikockákat. 230 fokon süsd 10 percig, majd vedd le a hőfokot 200-ra. Körülbelül 15 perc múlva újra pirítsd magasabb hőfokon, további 10 percig.

Amíg készül az édesburgonya, addig a pulykamellet mosd meg, kockázd fel és csepegtesd le. Serpenyőbe melegíts három evőkanál olívaolajat fokhagymával. Amikor felhevült, tedd rá a húst, és fűszerezd sóval, vagy amivel szeretnéd.

Ha kifehéredett a hús, tedd hozzá a csíkokra vágott paprikát. Addig süsd, amíg a paprika össze nem esik. Fűszerezd petrezselyemmel, sóval és borssal, majd öntsd fel 1 deciliter vízzel, és fedő alatt főzd. Keverd hozzá a krumplit és főzd össze pár percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések