A sütőben sütés a köbre emeli a zöldségek természetes ízét, a belőlük készült krémleves így még gazdagabb és finomabb.
Ezzel a selymes, paprikás sütőtökkrémlevessel dobd fel az őszi napokat, ha unod már a klasszikus változatot, ezt mindenképpen ki kell próbálnod! A különlegességét a sült zöldségek adják, ezek picit megpirulnak, szinte karamellizálódnak a sütőben.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
2 db kaliforniai paprika
1 db lila hagyma
2 db sárgarépa
20 dkg koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint bazsalikom
1 dl víz
2 dl kókusztej
Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, pucoljuk meg. A sütőtököt, a paprikákat és a lila hagymát vágjuk félbe, ahol szükséges, a magokat távolítsuk el. A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek.
Tegyük őket egy tepsibe, majd 180 fokon, légkeverésen 45-50 perc alatt süssük készre.
A sült zöldségeket tegyük egy turmixgépbe, a fokhagymafejből nyomjuk ki a gerezdeket. Adjunk hozzá egy kis vizet, friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ezután dolgozzuk pépes állagúra.
A püréhez adjuk hozzá a kókusztejet, így elérve a krémes állagot.
Friss bazsalikommal és kovászos kenyérrel tálaljuk.
0 Megjegyzések