Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paprikás sütőtökkrémleves


A sütőben sütés a köbre emeli a zöldségek természetes ízét, a belőlük készült krémleves így még gazdagabb és finomabb. 


Ezzel a selymes, paprikás sütőtökkrémlevessel dobd fel az őszi napokat, ha unod már a klasszikus változatot, ezt mindenképpen ki kell próbálnod! A különlegességét a sült zöldségek adják, ezek picit megpirulnak, szinte karamellizálódnak a sütőben.

Hozzávalók:
    1 db sütőtök
    2 db kaliforniai paprika
    1 db lila hagyma
    2 db sárgarépa
    20 dkg koktélparadicsom
    1 fej fokhagyma
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors
    ízlés szerint bazsalikom
    1 dl víz
    2 dl kókusztej

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, pucoljuk meg. A sütőtököt, a paprikákat és a lila hagymát vágjuk félbe, ahol szükséges, a magokat távolítsuk el. A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek.

Tegyük őket egy tepsibe, majd 180 fokon, légkeverésen 45-50 perc alatt süssük készre.

A sült zöldségeket tegyük egy turmixgépbe, a fokhagymafejből nyomjuk ki a gerezdeket. Adjunk hozzá egy kis vizet, friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ezután dolgozzuk pépes állagúra.

A püréhez adjuk hozzá a kókusztejet, így elérve a krémes állagot.

Friss bazsalikommal és kovászos kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések