Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Őszi gombakrémleves


Melengető, fűszeres és laktató gombakrémleves az őszi kuckózós napokra. 


A krémlevesek az ősz sztárfogásai, mindenki szereti és könnyű elkészíteni őket. Ez a gombakrémleves isteni selymes és sűrű, a tökmag pedig tökéletesen illik hozzá. Ha szereted a gombás fogásokat, akkor az ősz a legjobb szezon, hiszen ilyenkor rengeteg gomba terem az erdőkben, így sok különlegességet is találni a piacokon, boltokban. Bátran variáld az alapanyag gombafajtáját, ha más ízeket szeretnél kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre
    40 dkg csiperkegomba
    2 sárgarépa
    1 fehérrépa
    1 vöröshagyma
    6 dl zöldségalaplé
    2 dl habtejszín
    5 dkg vaj
    só
    bors
    szerecsendió
    tárkony
    tökmag

Elkészítés:
Pucold meg a zöldségeket, a gomba héját pedig húzd le. A hagymát vágd apró kockákra, a gombát és a répákat szeleteld fel. Egy lábasban hevíts vajat, majd a vöröshagymát párold üvegesre. Utána jöhet a lábosba a többi zöldség, néhány percig pirítsd őket össze. Fűszerezd sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, és ha szeretnéd, bolondítsd meg néhány csipet tárkonnyal.

Öntsd fel a pirult zöldségeket az alaplével, és főzd puhára őket. Botmixer segítségével dolgozd össze a levest, míg krémes állagot kapsz. Egy merőkanálnyi levesben keverd el a habtejszínt, majd alapos kavargatás mellett öntsd vissza a leveshez. Még néhány percig hagyd alacsony lángon főni.

Tálaláskor szórd meg tökmaggal, esetleg locsold meg olívaolajjal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések