A körtével töltött, göngyölt csirkemellben nagyon jól egészíti ki egymást a sós hús és az édes gyümölcs.
A körtével töltött, göngyölt csirkemellet imádni fogod, ha szívesen fogyasztasz gyümölcsökkel készített húsokat. A csirkemellet nagyobb darabokba vágd, hogy könnyű legyen megtölteni és feltekerni őket. A fehérboros szaft ezt a húsételt is megkoronázza, főleg, ha abban is gyümölcs puhul.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg csirkemell
10 dkg vaj
4 körte
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
1 ág rozmaring
1 evőkanál szezámmag
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd négy nagy darabba. A darabokat éles késsel vágd be úgy, hogy mint egy könyvet, ki lehessen nyitni őket. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal.
A körtéket tisztítsd meg. Kettőt közülük hámozz meg és kockázz fel, majd keverd el a puha vaj felével és a felaprított rozmaringgal. Töltsd a kinyitott csirkemellekbe, tekerd fel, és rögzítsd hústűvel. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben. Locsold meg a tetejüket olajjal, szórd meg szezámmaggal, öntsd mellé a bort, és kockázd bele a maradék vajat. A másik két körtét vágd cikkekre, és tedd a szaftba. Takard le alufóliával, és 180 fokon 45 perc alatt süsd a húst puhára.
0 Megjegyzések