Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes cukkinitócsni zabliszttel


A zabliszttel készített cukkinitócsni gluténmentes változatban is az asztalra kerülhet. 

Az ősidők óta ismert zabliszt nem véletlenül népszerű a mai napig: viszonylag olcsó, tele van rostokkal, és szinte minden tápanyag az eredeti formájában marad meg benne, így a vegán táplálkozásnak is egyik fő alapanyaga. Jól felhasználható zöldségfasírtokhoz, így egy finom, könnyű cukkinitócsniba is kerülhet. Bár maga a zab nem tartalmaz glutént, a szállítás és a feldolgozás során érintkezhet gluténtartalmú élelmiszerrel. Ha ezt mindenképpen el szeretnéd kerülni, vásárolj gluténmentes zablisztet, amelyet garantáltan nem ért keresztszennyeződés.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg zabliszt
    3 gerezd fokhagyma
    2 cukkini
    2 tojás
    1 hagyma
    1 csokor petrezselyem
    só
    bors
    olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le, sózd be, és hagyd állni tíz percig. Ezután nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást, sózd és borsozd meg, keverd el apróra vágott petrezselyemmel, végül fokozatosan kanalazz hozzá annyi zablisztet, hogy jól formázható masszát kapj.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként három perc alatt süsd ki őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések