A zabliszttel készített cukkinitócsni gluténmentes változatban is az asztalra kerülhet.
Az ősidők óta ismert zabliszt nem véletlenül népszerű a mai napig: viszonylag olcsó, tele van rostokkal, és szinte minden tápanyag az eredeti formájában marad meg benne, így a vegán táplálkozásnak is egyik fő alapanyaga. Jól felhasználható zöldségfasírtokhoz, így egy finom, könnyű cukkinitócsniba is kerülhet. Bár maga a zab nem tartalmaz glutént, a szállítás és a feldolgozás során érintkezhet gluténtartalmú élelmiszerrel. Ha ezt mindenképpen el szeretnéd kerülni, vásárolj gluténmentes zablisztet, amelyet garantáltan nem ért keresztszennyeződés.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg zabliszt
3 gerezd fokhagyma
2 cukkini
2 tojás
1 hagyma
1 csokor petrezselyem
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, és hagyd állni tíz percig. Ezután nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást, sózd és borsozd meg, keverd el apróra vágott petrezselyemmel, végül fokozatosan kanalazz hozzá annyi zablisztet, hogy jól formázható masszát kapj.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként három perc alatt süsd ki őket.
0 Megjegyzések