A mogyoróvajas francia bundáskenyér nem fogyókúrabarát, viszont annál finomabb!
A francia bundáskenyér egy remek megoldás azoknak, akik szeretnek édeset enni reggelire. Ha már unod a sima verziót, próbáld ki ezt a mogyoróvajjal megspékelt receptet!
Hozzávalók 8 darabhoz
16 szelet toastkenyér
8 evőkanál mogyoróvaj
3 db tojás
1 evőkanál cukor
0.5 dl tej
csipetnyi fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
4 evőkanál növényi olaj
vaj a tálaláshoz
Elkészítés:
Kenj mogyoróvajat nyolc szelet kenyérre, majd készíts belőlük szendvicset a másik nyolc szelettel. A széleket nyomd össze jó erősen. A tojást, a cukrot, a tejet, a fahéjat és a vaníliakivonatot keverd össze egy tálban. A serpenyőben az olajat közepes lángon melegítsd fel. A szendvicseket mártsd bele a tojásos keverékbe, és forgasd meg benne. Ezt követően süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt, majd fordítsd meg. Miután kisültek, a darabok tetejére olvassz egy-egy kiskanál vajat.
0 Megjegyzések