Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Francia bundáskenyér mogyoróvajjal töltve


A mogyoróvajas francia bundáskenyér nem fogyókúrabarát, viszont annál finomabb!


A francia bundáskenyér egy remek megoldás azoknak, akik szeretnek édeset enni reggelire. Ha már unod a sima verziót, próbáld ki ezt a mogyoróvajjal megspékelt receptet!

Hozzávalók 8 darabhoz

    16 szelet toastkenyér
    8 evőkanál mogyoróvaj
    3 db tojás
    1 evőkanál cukor
    0.5 dl tej
    csipetnyi fahéj
    1 teáskanál vaníliakivonat
    4 evőkanál növényi olaj
    vaj a tálaláshoz

Elkészítés:

Kenj mogyoróvajat nyolc szelet kenyérre, majd készíts belőlük szendvicset a másik nyolc szelettel. A széleket nyomd össze jó erősen. A tojást, a cukrot, a tejet, a fahéjat és a vaníliakivonatot keverd össze egy tálban. A serpenyőben az olajat közepes lángon melegítsd fel. A szendvicseket mártsd bele a tojásos keverékbe, és forgasd meg benne. Ezt követően süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt, majd fordítsd meg. Miután kisültek, a darabok tetejére olvassz egy-egy kiskanál vajat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések